ECI 6D güçlü bir entegre ampli olup, çok sayıda analog ve dijital girişi bulunması dolayısıyla geniş bağlantı seçeneklerine sahiptir.
Yüksek performanslı örnek hız dönüştürücüsü ve D/A dönüştürücüsüyle ECI 6DS, televizyon, kablo ve uydu alıcı, CD/DVD/Blu-Ray çalar ve elbette unutmamak gerek bilgisayar ve ortam yürütücüsü gibi her türde dijital kaynağı daha ileri seviyeye taşıyabilir. Tüm dijital kaynaklar kendi çözünürlüklerinden bağımsız olarak 24bit/192kHz’e yükseltilir ve SPDIF, USB ya da Toslink ile bağlanabilir.
Yeni ECI 6D 2x125 Watt güç sağlar ve başarılı bir ürün olan ECI 5 MK II’nin tasarımı temel alınarak yaratılmıştır. Onu daha da iyileştirmek için daha iyi bir güç kaynağı ve çok daha sofistike bir pre-ampli modülü eklenmiştir. Sonuç olarak size piyasada bulunan her türlü hoparlörü idare edebilen tatmin edici ve dinamik bir ampli sunuyoruz.
Analoğ kaynaklar mevcut bulunan bir adet dengelenmiş (XLR) girişe ve üç adet tek uçlu (RCA) girişlere bağlanabilir. Bir adet dengelenmiş ve bir adet de tek uçlu olmak üzere iki adet pre-ampli çıkışı bulunmaktadır ve bunlar sayesinde cihaz gelecekte yapılabilecek eklentiler için hazır hale gelmektedir.
1973 yılındaki bir AES konferansında Dr.Matti Otala, kendisinin Transient Intermodulation (TIM) adını verdiği bir distorsiyonu tarifleyen bir belge sunmuştu. Norveçli bir kayıt ve yayın yapımcısı olan ve aynı zamanda da çok meraklı bir odyofil olan Svein Erik Børja da bu konferansta bulunuyordu.
Dr.Otala’nın TIM üzerine verdiği seminer sayesinde Svein Erik ses amplilerinde karşılaştığı işitilebilir kusurlara dair bir açıklamaya kavuşmuştu. Svein Erik Børja AES’ten aldığı belgeleri Electrocompaniet’e getirerek Dr.Otala’nın ve Dr.Jan Lohstroh’un kuramına dayanarak bir ampli üretip üretmeyeceğimizi sordu. Bunun üzerine birkaç tane prototip ampli üretildi ve elde edilen ses, transistörlü amplilere kıyasla umut vericiydi.
Fakat Svein Erik Børja mükemmeliyetçi bir insan olarak, bu ampli tasarım yaklaşımının çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu hissetmeşti. O zamanlar high-end ses tasarımları hakkında pek fazla şey bilmiyorduk. Bu da araştırmamıza tarafsız bir bakış açısı kazandırmıştı ki bunun amplinin başarısına büyük katkıda bulunduğuna inanıyoruz. O zamanki ses tasarımcılarımızı yeni “TIM’siz” ekolü diye adlandırılabilecek ekolün ilkleri olarak görüyoruz.
Bunu izleyen 3 yıl daha fazla araştırma ve tasarımın geliştirilmesiyle geçti. Bu süre boyunca duyduğumuz şeyi pratik tasarım parametrelerine, frekans cevabına, vs. çevirecek yeni bir dil yaratmak zorunda kaldık. Transistörün normal DC karakter özelliklerinden ziyade AC (müzik) niteliklerini daha iyi tanımlayacak yeni bir metamatiksel denklem geliştirdik.
Bu çalışmanın sonucunda ilk 2x 25W ünitemiz olan “The 2 Kanallı Ses Güç Amplisi” ortaya çıktı. Çalışmamız 1976 yılında Amerika’da bu konuda kutsal kitap sayılan The Audio Critic dergisince ürünün test edilip, şunların yazılmasıyla onanmış oldu:
“Ses delileri – çatlayın patlayın! Bu dünyanın en iyi ses veren amplisi.”
Bu ilk zamanlardan bugüne, Electrocompaniet’in tasarımları giderek gelişmiş ve ürün yelpazemiz daha da genişlemiştir. Bugün 50’den fazla ülkede temsilciliklerimiz mevcut ve ürünlerimiz ses endüstrisindeki en iyi ürünlerin arasında görülmektedir.
Bizi o ilk günlerde harekete geçiren vizyonumuza halen sadığız: