WhatsApp Destek Hattı
Mcintosh MC 2505 Genişlet
Mcintosh MC 2505
  • Mcintosh MC 2505
  • Mcintosh MC 2505
  • Mcintosh MC 2505
  • Mcintosh MC 2505
  • Mcintosh MC 2505
  • Mcintosh MC 2505
  • Mcintosh MC2505

Mcintosh MC 2505

McIntoshMcIntosh

CA4544

Kullanılmış

TÜRK LİRASI83 604 TL
EURO2 400 €
DOLAR2 570 $
POUND2 054 £

Mcintosh MC2505

Bir Mclntosh amplifikatörü ile çoğaltılan müziğin kalitesindeki dramatik fark, düşük bozulmadan kaynaklanmaktadır. MC2505'inizin ses bozulmasının, her iki kanal da 50 watt RMS'de çalışırken 20 Hz ila 20 kHz arasındaki herhangi bir frekansta %0,25'ten az olması garanti edilir. Nominal güçten daha düşük bir güçte, distorsiyon o kadar küçülür ki, yalnızca en gelişmiş laboratuvar cihazları tarafından ölçülebilir. Sadece Mclntosh size bu tür bir performans sunar.

McIntosh'un Solid State geliştirmesindeki yeniliklerle yeni performans standartları belirlendi. Şimdiye kadar daha düşük performans standartlarıyla gölgelenen yeni güzelliği ve incelikli hassas müzik pasajlarını lambalı tadında keyfini çıkarın.

Markanın, 4, 8 ve 16 ohm'luk tüm hoparlör empedanslarında kanal başına 50 watt tam güce sahip ilk SS Güç Amplifikatörüdür.

McIntosh model MC 2505,  tam nominal güçle 4, 8 veya 16 Ω'luk herhangi bir hoparlör empedansına uygundur. Yeni tasarlanan McIntosh birlik bağlantılı otomatik şekillendirici, tüm hoparlörler veya çapraz ağlar için uygun eşleştirme sağlar. Otomatik şekillendirici, aşmanın hassas kontrolü ve maksimum temiz bas tepkisi için optimum hoparlör sönümlemesi sağlar. Sönüm faktörü 4 Ω'da 25'ten büyük , 8 Ω'da 40'tan büyük , 16 Ω'da 11'den büyüktür.

Hassas kalibre edilmiş çıkış seviyesi ölçerleri kullanan ilk SS güç amplifikatörü

Kalibre Edilmiş Güç Seviyesi Ölçerler, hoparlörlere ne kadar güç verildiğinin sürekli olarak gösterilmesini sağlar. Metre, stereo sisteminizin diğer öğelerini ölçmek için kullanılabilir. Bunlar sıradan sayaçlar değildir. McIntosh, sayaç devre tasarımında yeni bir konseptle LED'i yeniden tasarladı.

Normal sayaç çalışması, frekans ayrımcılığıdır. McIntosh Power Monitor Ölçüm Cihazları öyle değildir. Dikkatli mühendislik, sayacın en yüksek program malzemesini %2'den daha iyi bir doğrulukla takip etmesine izin veren bir Zaman Uzatma Devresine sahip tepe kilitlemeli sayaçlar üretmiştir. Artık müzik sisteminizin tam performansını net olarak öğrenebilirsiniz.

McIntosh "Panlock" ön panel montajlı ilk Katı Hal Güç Amplifikatörü

McIntosh MC2505, "Panlock" montaj raflarına sahip bir panele kolayca monte edilir.

McIntosh "Performans Güvenilirliği" Sensör Devrelerine Sahip İlk SS Temel Güç Amplifikatörü

Yeni McIntosh "performans Güvenilirliği" algılama devreleri, her tür kullanım koşulunda katı hal amplifikatörünüzün yıldan yıla sabit performansını garanti eder. Amplifikatör çıkışının ve yük koşullarının anlık elektronik algılaması, en yüksek amplifikatör performansını sıkı bir şekilde korur. Hoparlör hattında endişelenecek bir sigorta yoktur ve özel bir yedekleme önlemi gerekmez. Her bir büyük boyutlu ısı emici üzerindeki bir termal algılama birimi, ek güvenilirlik kontrolü sağlar.

Özellikler

Güç Çıkışı: Kanal başına 50 watt RMS sürekli güç, her iki kanal da 4 Ω , 8 Ω veya 16 Ω yükte çalışıyor

Toplam Harmonik Bozulma:  20 Hz ila 20 kHz arasında nominal güç çıkışında %0,25'ten az. Her iki kanal da çalışıyor. Bozulma tipik olarak %0,1'den daha azını ölçer. Çıkış gücü azaldıkça bozulma azalır.

İntermodülasyon Bozulması: Kanal başına 210 tepe watt çıkışta veya kanal başına 100 tepe watt'ın altındaki herhangi bir seviyede 20 Hz ile 20 kHz arasındaki herhangi bir frekans kombinasyonu için %0,25'ten az. Her iki kanal da çalışıyor

Frekans aralığı: Nominal çıkışta her iki kanal da çalışır:   20 Hz - 20 kHz +0 -2,5 dB

Azaltılmış güçte: 10 Hz ila 100 kHz +0 -3 dB

Çıkış Empedansı: Her çıkış kademesinde   4 , 8 ve 16 Ω tam nominal güç çıkışı sağlanır. 16 Ω çıkış, sabit voltajlı çoklu hoparlör dağıtım hatları için 25 volt RMS sağlayacaktır. 

Çıkış Sönüm Faktörü:   25'ten büyük (4 Ω'da ), 40 (8 Ω'da ), 11 (16 Ω'da )

Giriş Hassasiyeti ve Empedans:   0,5 volt nominal güç çıkışı üretecektir; her kanalda amplifikasyonun bağımsız olarak ayarlanmasına izin veren her kanal için bir kazanç kontrolü sağlanır. Giriş empedansı 200.000 Ω

Uğultu ve Gürültü: Anma çıkışının 90 dB'den fazla altında

Çıkış Gücü İzleme Ölçer:  Amplifikatör nominal çıkış ürettiğinde, Metre +3 dB okumak üzere kalibre edilir. Sayaç hassasiyetini 10 dB veya 20 dB artırmak için sayaç aralığı anahtarı sağlanmıştır.

Kulaklık Çıkışı: Düşük empedanslı kulaklıklar için tasarlanmıştır

Kontroller:  Güç açma-kapama düğmesi, hoparlör açma-kapama düğmesi, sol kazanç, sağ kazanç, ölçüm aralığı anahtarı.

Ayırt Edici Özellikler:  Amplifikatör, herhangi bir hoparlör sistemine veya reaktif yüke bağlandığında tamamen kararlıdır. MC 2505, çıkış yüklerinin kasıtsız veya kasıtlı kısa devre veya açık devresinden veya herhangi bir miktarda çıkış empedansı uyumsuzluğundan kaynaklanan hasarı önlemek için özel devreye sahiptir. Yetersiz havalandırma durumunda koruma sağlamak için çıkış transistörü soğutucularına termal kesiciler monte edilmiştir.

Yarı iletkenler: 28   silikon transistör; 32 silikon doğrultucu ve diyot

Güç Gereksinimleri: 117 Volt AC 50/60 Hz

Güç Tüketimi: "Sıfır" sinyal çıkışında 75 watt; Nominal çıkışta 250 watt

Boyutlar:

Ön Panel (G x Y):   16" x 5-7/16"

Kasa (G x Y x D) :   15" x 4-1/2" x 13" (konektörler dahil. Topuzlar dahil montaj panelinin önündeki boşluk, 1-1/2"

Ağırlık: 38 pound (net), 53 pound (nakliye)

Kaplama: Ön panel Eloksallı altın ve siyah

Şasi: Krom ve siyah

Montaj : Kullanışlı, profesyonel Panlock

 

 Nasıl çalışır?

Her kanalda üç transistörlü iki aşamalı bir ön amplifikatör, giriş voltajını 16 dB arttırır.

Her güç amplifikatörü bölümünde 13 transistör vardır. İki aşamalı preamplifikatör, iki giriş ve bir çıkış ile bir yayıcı kuplajlı amplifikatör olarak düzenlenmiş bir çift eşleşen transistöre beslenir.

Preamplifikatör bölümünden gelen sinyal bu girişlerden birine bağlanır. Hem AC hem de DC negatif geri bildirim diğer girişe uygulanır. Bu büyük miktarda geri bildirim, gürültüyü azaltmak için kullanılır. Sinyal daha sonra bir voltaj amplifikatörüne beslenir. Voltaj yükseltecini iki sürücü transistörü takip eder.

Çıkış bölümü bir seri itme-çekme amplifikatörü olarak düzenlenmiştir. MC2505'inizin çıkış bölümünde kullanılan güç transistörleri, yüksek güç dağılımı özellikleri, geniş frekans yanıtı ve geniş "güvenli çalışma alanı" nedeniyle seçilir. Ek olarak, her bir güç transistörü MC 2505'inize yerleştirilmeden önce dört ayrı teste tabi tutulur. Bu ek test, MC 2505'inizin nominal gücünü 20 ila 20 kHz arasında düşük bozulma ve tam güvenilirlikle sunmasını sağlar.

Güç transistörleri büyük boyutlu eloksallı ısı emicilere monte edilir. Isı emiciler, normal çalışma altında transistörlerin düşük bir sıcaklıkta çalışmasını sağlar. Kısa devre veya kısıtlı havalandırma nedeniyle sıcaklıklar artarsa, otomatik bir sıcaklık algılama cihazı MC2505'i kapatır. Cihaz önceden ayarlanmış bir sıcaklıkta otomatik olarak çalışır. MC 2505, sıcaklık normal sınırlarına döndüğünde tekrar açılır. Bu ek özellik, MC2505'inize en zorlu çalışma koşullarında tam güvenilirlik sağlar. Çıkış aşamaları, Mclntosh autoformer tarafından yüke eşleştirilir. Mclntosh otomatik biçimlendirici, Mclntosh trifiler sarma ve ara bırakma teknikleri kullanılarak dikkatlice sarılır. Trifiler sargı ve ara bırakma, transformatörlere olağanüstü bant genişliği sağlar.

Otomatik biçimlendiriciler, güç transistörlerini tüm ses frekanslarında 4, 8 ve 16 ohm yüklerle düzgün bir şekilde eşleştirir.

Mclntosh tasarımlı trifilar otomatik biçimlendiricinin kullanılması, Mclntosh katı hal amplifikatörlerini TÜM HOPARLÖR EMPEDANSLARINDA TAM GÜÇ sağlayan tek amplifikatörler haline getirir. Mclntosh MC2505'i kullanırken hoparlör seçiminiz için güç sorunu yaşamazsınız.

Otomatik biçimlendiricilerin avantajlarından bir diğeri, sabit bir voltaj dağıtım sistemi için 25 voltluk çıkıştır. MC2505 ile evinizin her yerinde bağımsız olarak çeşitli hoparlör setleri çalıştırılabilir.

Daha da artırmak için özel bir güç çıkışı SENTRY MONITORING CIRCUIT, çıkışın aşırı uyumsuzluğu nedeniyle güç çıkış transistörlerinin arızalanmasını önler. MC2505'iniz normal şekilde çalışırken, SENTRY İZLEME DEVRESİNİN güç amplifikatöründen geçen sinyaller üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Güç dağılımının normal çalışmanın üzerine çıkması durumunda, SENTRY İZLEME DEVRESİ sürücüyü çıkış transistörleriyle sınırlar. SENTRY İZLEME DEVRESİ, herhangi bir giriş sinyali veya yük kombinasyonu için anında hareket eder. Bu düzenleme tam devre güvenilirliği sağlar. Sadece Mclntosh size bu koruma derecesini verir Sıradan sayaçlar, bir ses dalgasındaki kısa aralıklı gücü gösterme yeteneğinden yoksundur. Sayaç hareketinin kütlesi, müzik programı materyalindeki anlık değişikliklere cevap veremeyecek kadar büyüktür. Mclntosh'un üstün mühendisliği, MC2505'teki sayaçların bir ses dalgasındaki kısa aralıklı güce gerçek değerin% 98'i kadar bir doğrulukla yanıt vermesini sağlayan yeni bir devre geliştirdi. Bu, güç seviyesi ölçerlerin kullanımında ileriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil eden başka bir Mclntosh gelişmesidir.

Sayaçlara bir ses dalgasındaki kısa aralıklı gücün gösterge kabiliyetini veren iki devre vardır. İlk devre, sayaç hareketinin atalet özelliklerini telafi eden hızlanan bir devredir.

Kısa aralıklı güç dalgalanması çok hızlı olduğundan, göz anlık güç okumasını algılayamayabilir. Bu, bir "zaman germe" devresi olan ikinci devrenin gelişmesine neden oldu. Zaman germe devresi, sayaç iğnesinin tepe okumasındaki hareketini birkaç milisaniye geciktirir.

Bir değerlendirme yazın

Mcintosh MC 2505

Mcintosh MC 2505