Her kanalda üç transistörlü iki aşamalı bir ön amplifikatör, giriş voltajını 16 dB arttırır. Her güç amplifikatörü bölümünde 13 transistör vardır. İki aşamalı ön amplifikatör, iki giriş ve bir çıkışa sahip bir yayıcı bağlantılı amplifikatör olarak düzenlenmiş bir çift eşleşen transistöre beslenir. Ön amplifikatör bölümünden gelen sinyal bu girişlerden birine bağlanır. Diğer girişe hem AC hem de DC negatif geri besleme uygulanır. Bu büyük miktarda geri bildirim, gürültüyü ve bozulmayı azaltmak için kullanılır. Sinyal daha sonra bir voltaj amplifikatörüne beslenir. Gerilim yükseltecini iki sürücü transistörü takip eder.
Çıkış bölümü bir seri pushpull amplifikatör olarak düzenlenmiştir. MC 250'nizin çıkış bölümünde kullanılan güç transistörleri, yüksek güç dağılımı yetenekleri, geniş frekans tepkileri ve geniş "güvenli çalışma alanları" nedeniyle seçilir.
Ek olarak, MC 250'nize takılmadan önce her güç transistörüne dört ayrı test yapılır. Bu ek test, MC 250'nizin nominal gücünü 20 Hz'den 20.000 Hz'e düşük bozulma ve tam güvenilirlikle sunmasını sağlar.
Güç transistörleri büyük boy eloksallı ısı emicilere monte edilmiştir. Isı emiciler, normal çalışma altında transistörlerin düşük bir sıcaklıkta çalışmasını sağlar. Hoparlörün kısa devre yapması veya kısıtlı havalandırma nedeniyle sıcaklıklar artarsa, otomatik sıcaklık algılama cihazı MC 250'yi kapatır. Cihaz önceden ayarlanmış bir sıcaklıkta otomatik olarak çalışır. MC 250, sıcaklık normal sınırlara döndüğünde tekrar açılacaktır. Bu ek özellik, MC 250'nize en zorlu çalışma koşullarında tam güvenilirlik sağlar.
Çıkış aşamaları, Mclntosh otomatik biçimlendirici tarafından yükle eşleştirilir. Mclntosh otoformer, Mclntosh trifiler sargı ve ara bırakma teknikleri kullanılarak dikkatlice sarılır. Trifiler sargı ve ara bırakma, otomatik şekillendiricilere olağanüstü bant genişliği sağlar. Otomatik biçimlendiriciler, güç transistörlerini tüm ses frekanslarında 4, 8 ve 16 ohm yüklerle düzgün bir şekilde eşleştirir. Mclntosh tarafından tasarlanan trifilar otomatik şekillendiricinin kullanılması, Mclntosh katı hal amplifikatörlerini TÜM HOPARLÖR EMPEDANSLARINDA TAM GÜÇ sağlayan tek amplifikatör haline getirir. Mclntosh MC 250'yi kullanırken seçtiğiniz hoparlör için güç cezasına çarptırılmamışsınızdır. Otomatik biçimlendiricilerin avantajlarından bir diğeri, sabit voltaj dağıtım sistemi için 25 voltluk çıkıştır. MC 250 ile çeşitli hoparlör setleri evinizde bağımsız olarak çalıştırılabilir. Güvenilirliği daha da sağlamak için özel bir güç çıkışı SENTRY MONITORING CIRCUIT, çıkışın aşırı uyumsuzluğu nedeniyle güç çıkış transistörlerinin arızalanmasını önler.
MC 250'niz normal şekilde çalıştığında, NÖBETÇİ İZLEME DEVRESININ güç amplifikatöründen geçen sinyaller üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Güç dağılımının normal çalışmanın üzerine çıkması gerekiyorsa, SENTRY MONITORING CIRCUIT sürücüyü çıkış transistörleriyle sınırlar. NÖBETÇİ İZLEME DEVRESI, herhangi bir giriş sinyali veya yük kombinasyonu için anında hareket eder. Bu düzenleme tam devre güvenilirliği sağlar. Sadece Mclntosh size bu koruma derecesini verir.
Üç ayrı güç kaynağı bölümü vardır, çıkış aşamaları için bir pozitif ve bir negatif yüksek akım kaynağı kullanılır. Diğer pozitif besleme, tahrik amplifikatörü aşamaları için kullanılır. Tüm malzemeler tam dalgadır ve silikon doğrultucular kullanır. Mutlak bir minimum hum sağlamak için yeterli filtreleme kullanılır. Güç çıkış aşaması filtre kapasitörleri, 20 Hz'in altında tam güç çıkışına izin veren çok yüksek kapasiteye sahiptir. Güç transformatörü cömert boyuttadır ve yoğun kullanım altında bile serin çalışır.
GİRİŞ—STEREO
Mclntosh ön amplifikatörünün sol çıkışından kalkanlı kablo sol jaka takılıdır. Mclntosh ön amplifikatörünün sağ çıkışından gelen korumalı kablo sağ jaka takılıdır. GİRİŞ anahtarı STEREO konumunda olmalı ve ÇIKIŞ stereo hoparlörlere düzgün bir şekilde bağlanmalıdır, aksi takdirde bozulma ve güç kaybı meydana gelebilir.
GİRİŞ—MONO
Program kaynağından gelen korumalı kablo sağ jaka takılıdır. GİRİŞ anahtarı MONO konumunda olmalı ve mono hoparlörün çalışması için ÇIKIŞ düzgün bir şekilde bağlanmalıdır, aksi takdirde bozulma ve güç kaybı meydana gelebilir.
GİRİŞ—STEREO VEYA IKIZ AMPLIFIKATÖRLER
Stereo veya çift kanallı çalışma için her çıkışta aynı empedans hoparlörünün kullanılması gerekli değildir. İstediğiniz empedans için her kanalı bağlamanız yeterlidir.
KAZANÇ KONTROLLERİNİ AYARLAMA:
Bir stereo sistemin GAIN denetimlerini ayarlamak için program kaynağından gelen tek sesli bir sinyal kullanın.
Tek sesli bir sinyal her iki kanala da aynı voltajı sağlar. Kaynak ekipmandaki ses kontrolünü saat 12 konumuna (yarım dönüş) getirin. Odadaki ses yüksekliği dinlemek istediğiniz kadar yüksek olana kadar SOL KAZANÇ kontrolünü açın. Ardından, SAĞ GİRİŞ üzerindeki GAIN denetimini, sol kanal kadar yüksek olana kadar çevirin. Sistem artık ses yüksekliği için dengelenmiştir ve kaynak ekipmandaki ses kontrolünü kullanırken en geniş çalışma aralığını ve ses yüksekliği değişimini sağlar. ŞIMDI ARKANIZA YASLANIN VE MCINTOSH'UNUZUN TADINI ÇIKARIN.
Amplifikatör ve hoparlör arasındaki normalde 15 mt (50 feet) altındaki kısa mesafeler için, 18 tel veya daha kalın kablo kullanılabilir. Amplifikatör ve hoparlör arasındaki 15 mt, nin üzerindeki mesafeler için ise daha kalın kablo kullanın.
Hoparlör empedansı genellikle hoparlörün kendisinde tanımlanır.
Sol hoparlördeki uçlardan birini, SOL ÇIKIŞ bariyer şeridindeki COM işaretli vidaya bağlayın. Sol hoparlördeki diğer kabloyu, SOL ÇIKIŞ bariyer şeridindeki hoparlör empedansına karşılık gelen sayıyla işaretlenmiş vidaya bağlayın.
Uçlardan birini sağ hoparlörden SAĞ ÇIKIŞ bariyer şeridindeki COM işaretli vidaya bağlayın. Diğer kabloyu sağ hoparlörden, SAĞ ÇIKIŞ bariyer şeridindeki hoparlör empedansına karşılık gelen sayıyla işaretlenmiş vidaya bağlayın.
Bir Mclntosh amplifikatörünün yanlış eşleştirildiğinde çalışması üzerindeki tek olumsuz etki, hoparlör için mevcut olan bozulmayan güç miktarındaki azalmadır. Maksimum bozulmasız güç için yakın empedans eşleştirmesi arzu edilir.
TEKNİK ÖZELLİKLER
GÜÇ ÇIKIŞI
STEREO:
50 watt minimum sinüs dalgası sürekli kanal başına ortalama güç çıkışı, her ikisi de 4 ohm, 8 ohm ile çalışan kanallar, veya 16 ohm yük empedansı, yani:
4 ohm boyunca 14,1 volt RMS
8 ohm boyunca 20,0 volt RMS
16 ohm boyunca 28,3 volt RMS
MONO:
100 watt minimum sinüs dalgası sürekli ortalama güç çıkışı, 2'ye kadar çalışır ohm, 4 ohm veya 8 ohm yük empedansı, yani:
2 ohm boyunca 14,1 volt RMS
4 ohm boyunca 20,0 volt RMS
8 ohm boyunca 28,3 volt RMS
ÇIKIŞ YÜKÜ EMPEDANSI
STEREO: 4 ohm, 8 ohm veya 16 ohm; Her çıkış için ayrı terminaller sağlanır
MONO: 2 ohm, 4 ohm veya 8 ohm; ayırmak
Her çıkış için terminaller sağlanır
ANMA GÜÇ BANDI: 20 Hz ila 20.000 Hz
TOPLAM HARMONIK BOZULMA
STEREO:
% 0.25 maksimum harmonik bozulma 250 miliwatt'tan 50 miliwatt'a kadar herhangi bir güç seviyesi
20 Hz'den 20.000 Hz'e kadar kanal başına watt, her iki kanal da çalışıyor
MONO: % 0.25 maksimum harmonik bozulma 250 miliwatt'tan 100'e kadar herhangi bir güç seviyesi
20 Hz ile 20.000 Hz arasında watt
İNTERMODÜLASYON DISTORSIYONU
STEREO: Anlık tepe güç çıkışı 100 watt ise %0,25 her iki kanalın da çalıştığı kanal başına veya daha az
20 Hz ila 20.000 Hz frekanslarının herhangi bir kombinasyonu
MONO: Anlık tepe güç çıkışı 200 watt ise %0,25 veya daha az frekansların herhangi bir kombinasyonu için 20 Hz 20.000 Hz
FREKANS YANITI (1 watt çıkışta)
20 Hz - 20.000 Hz +0 -0,25 dB
10 Hz - 100.000 Hz +0 -3,0 dB
GÜRÜLTÜ VE UĞULTU
Anma çıkışının 90 dB altında
ÇIKIŞ GERILIMLERİ
Stereo ve Mono
Dağıtım hatları için 25 volt
DAMPING FAKTÖRÜ
15 de 3 ohm çıkış
8 ohm çıkışta 38
17 de 16 ohm çıkış
GİRİŞ FAZLALIĞI: 200,00 Ohm
GİRİŞ HASSASİYETİ: 0,5 volt. Daha yüksek giriş voltajı için seviye kontrolü sağlanır
GÜÇ GEREKSİNİMLERİ: 120 volt, 50/60 Hz, sıfır sinyal çıkışında 50 watt, 250 nominal çıkışta watt