WhatsApp Destek Hattı
Bang & Olufsen BeoLab 8000 Genişlet
Bang & Olufsen BeoLab 8000
  • Bang & Olufsen BeoLab 8000
  • Bang & Olufsen BeoLab 8000
  • Bang & Olufsen BeoLab 8000
  • Bang & Olufsen BeoLab 8000
  • Bang & Olufsen BeoLab 8000
  • Bang & Olufsen BeoLab 8000
  • Bang & Olufsen BeoLab 8000
  • Bang & Olufsen BeoLab 8000
  • Bang & Olufsen BeoLab 8000

SATILDI

Bang & Olufsen BeoLab 8000

Bang OlufsenBang Olufsen

CA4063

Kullanılmış

      

Teknik ve kozmetik olarak kusuru yoktur. Tam uyumlu Beolab 18 ahşap grilleri takılmıştır.

SERİ NO : 15762696

Daha Fazla Detaylar

BeoLab8000

Beolab 8000, şimdiye kadarki en başarılı B&O hoparlörlerinden biridir ve dış görünümünde veya temel teknik özelliklerinde herhangi bir değişiklik olmaksızın uzun yıllar üretilmiştir. Günümüzde Beolab 18 olarak üretilmektedir.

Zarif stili ve iyi performansı mükemmel bir dengede birleştirdi ve pahalı olmasına rağmen hem müzik hem de video sistemleri için popüler bir tercih olarak kaldı. Beolab 8000 gerçekten mükemmeldi piyasaya sürüldüğü sırada çok kanallı “surround ses” ekipmanı, dört harici hoparlör gerektiren Beosystem AV 9000 biçiminde mevcut hale geliyordu. Beolab 8000'in gerektirdiği küçük zemin alanı onu ideal hale getirirken, yerleşik amplifikatör ekipmanın geri kalanının boyutunu en aza indirmeye yardımcı oldu. Beolab 8000 kolay bağlantı için Powerlink soketleri ile donatılmıştır.

Teknik olarak, Beolab 8000, Beolab 2500 tarafından belirlenen modele benzer çizgiler boyunca devam etti . Hoparlör kabinine yerleştirilmiş iki ayrı güç amplifikatörü (biri bas için, biri tiz için) kullanılarak, sesi bölmek için bir elektronik geçiş filtresi kullanılabilir, bu da geleneksel pasif tasarımlarla mümkün olandan çok daha fazla esneklik sağlar.

Hoparlör sürücüleri, iki küçük woofer ve bir kubbe tweeter'dan oluşur. Kabin prensibi, kolonun tepesinde tek bir bağlantı noktası olan bas refleksiydi. Daha önceki modellerde, woofer'lardan biri basit bir pasif filtre aracılığıyla bas amplifikatör çıkışına bağlanıyordu, böylece orta kademe bir sürücü olarak işlev görüyordu. Bu, ilk Beolab 8000'i alışılmadık bir "hibrit pasif aktif" yapıya sahip 3 yollu bir tasarım haline getirdi. Orta kademe için büyük boyutlu bir kubbe birimi yerine ağır şekilde sönümlenmiş bir koni hoparlörün kullanılmasının, sonuçlar oldukça tatmin ediciydi. “daha ​​fazla bas = daha yüksek kalite” , bu nedenle daha sonraki modeller “SERİ NUMARASI 10145230'dan” sonra,  elektronik geçiş filtresi, düşük dinleme seviyelerinde bir bas yükseltmesi sağlayan bir sistem olan “uyarlanabilir bas doğrusallaştırmasını” içerecek şekilde yeniden tasarlandı.

Uygulama yöntemi, ana sistemin ses kontrolünün konumundan ziyade sinyal seviyesine duyarlı olan karmaşık bir elektronik devreyi içeriyor olsa da, bu elbette başka bir isimle “ses yüksekliği” demekti. Bu değişiklikler, satın alma noktasında Beolab 8000'in showroom etkisini artırsa da, onu düşük dinleme seviyelerinde bas artışı sağlayan bir sistem haline getirdi..

Sürücüler, bilinen özelliklere sahip bir amplifikatöre kalıcı olarak bağlı olmalarına rağmen, tasarımcılar onları yetersiz seçti, hoparlörün ömrü boyunca her ikisinin de tatmin edici, güvenilir çalışma için modifiye edilmesi gerekiyordu. Kullanılan woofer'ların bazılarında eriyen ve ses bobininden ayrılan plastik bir koni vardı, tweeter ise yeterince sağlam değildi ve amplifikatörün tam gücü kullanılırsa kalıcı olarak sessizliğe düşüyordu. Tweeter ses bobininin hassas sargılarını tiz amplifikatörün çıkışından korumak için blokaj kondansatörü olmadığı için tweeter sorunu daha da kötüleşti, bunun yerine ayrıntılı (daha büyük ölçüde) bir "tweeter koruma devresi" dahil edilmiştir.

Bağlantılar, Powerlink ile veya bir RCA soketi aracılığıyla hat seviyesinde yapılabilir. Bağlantılar arkada ince bir menteşeli panelin arkasına gizlenmiştir. Tüm kabin, arkada gizlenmesi gereken “çirkin bir taraf” olmaksızın bir odanın ortasında bağımsız durabilecek şekilde tasarlanmıştır. Diğer bazı Beolab hoparlörlerinden farklı olarak, Beolab 8000, konumunu telafi etmek için bas seviyesini manuel olarak değiştirme seçeneğine sahip değildir. Beolab 8000 yalnızca yerde ayakta kullanım içindir ve kurşun dolgulu bir dökme demir tabanla birlikte teslim gelir. Grill, in arkasına monte edilmiş bir LED göstergesi, bekleme için kırmızı, çalışma için yeşil ve aşırı ısınma gibi bir arıza için turuncu gösterir.

Beolab 8000'in zamanın ilerisinde tasarımı, yeni sistemler piyasaya sürüldükçe bunlarla mükemmel bir şekilde eşleşmektedir.

 Amplifikatörleri neden ayrı tutmak yerine hoparlörlerin içine yerleştirelim?

Çünkü kabin hacmini, aynı ses kapasitesine sahip geleneksel bir hoparlörün boyutunun üçte birine kadar küçültebilirsiniz. İlke Aktif Hoparlörler olarak adlandırılır ve elde ettiğiniz şey, sürücü ünitelerinde bozulma veya hasar olmadan yüksek ses seviyesinde çalabilen kompakt bir hoparlördür.

Ayrıca, amplifikatör, tiz ve bas üniteleri aynı görev için eşleştirildiğinde, birbirlerinin eksikliklerini telafi edecek şekilde uyarlanabilirler. Duyduğunuz şey, tam olarak geldiği enstrümana benzeyen bir müziktir.

Derin bas: Küçük bir kabinle derin bas nasıl yapılır

Markası, boyutu veya yapısı ne olursa olsun tüm hoparlörler elektrik enerjisini akustik enerjiye dönüştürerek ses çıkarır. Havayı dalgalar halinde iterler, kulaklarımız bunu hisseder. Yüksek ses basıncı elde etmek için çok fazla hava taşımanız gerekir.

Çok kısa bir mesafeye hareket eden çok büyük çaplı bir hoparlör membranı kullanabilirsiniz. Veya (Bang & Olufsen'in tercih ettiği gibi), zarı "daha derin" hale getirebilir, başka bir deyişle, daha küçük bir çapla daha büyük bir mesafeye hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Biri yuvarlak ve top şeklinde, diğeri uzun ve boru şeklinde iki balon hayal edin. Her ikisi de aynı miktarda hava içerir; farklı olan sadece onların şekilleridir. Daha derin membranın bir yan yararı, şekil ve işlev açısından daha fazla özgürlüğe sahip daha küçük bir kabine izin vermesidir. Hiçbir iki hoparlör birimi tam olarak aynı fiziksel özelliklere sahip olmadığından, Bang & Olufsen, fabrikamızdan çıkan her hoparlörün sesinin aynı olduğundan emin olmak için bunları ayrı ayrı kalibre eder.

Dengelemeli aktif bir elektronik çapraz ağ kullanarak, frekansları yükseltilmeden önce ayarlayabiliyoruz. Ses kaynağından gelen sinyal, bas ve tiz için ayrı güç amplifikatörlerine dağıtılmadan önce şekillendirilir. Bu şekilde, çeşitli bileşenlerin performansı, ideal, uyumlu bir çıktı üretene kadar "ince ayar" yapılır; bu, hangi BeoLab hoparlörünü dinlerseniz dinleyin ses aynı olacaktır.

Bir BeoLab hoparlörün özel yapım sürücü birimleri, daha derin bir bas üretilmesine yardımcı olan daha uzun hareketli ekstra ağır membranlara sahiptir.

 

Uyarlanabilir Bas Doğrusallaştırma

Uyarlanabilir Bas Doğrusallaştırma (ABL), B&O tarafından patentli bir işlemdir ve BeoLab hoparlörlere dahil edilmiştir. “SERİ NUMARASI 10145230'dan” sonra.

Buradaki fikir, normal dinleme seviyeleri tarafından ortaya çıkan, amplifikatörlerde ve sürücü ünitelerinde fazla kapasiteyi, bir bas uzantısı için kullanmaktır hoparlörün üretebileceğinden daha fazla baslı bir ses üretimi.

İşlev uyarlanabilir. Bu, hoparlörün aldığı sinyale uyum sağladığı anlamına gelir. Bu nedenle, hoparlör sürücülerinden mekanik veya elektronik kötüye kullanım olmadan tam olarak yararlanılır ve yerleşik amplifikatörler sinyallere maruz kalmaz, aksi takdirde aşırı yük durumu yaratacaktır. 

ABL, normal dinleme seviyelerinde dahil edildiği hoparlörün boyutunu göz önünde bulundurarak çarpıcı bas üretimi sağlar.

BeoLab 8000: aktif hoparlör, 2 güç amplifikatör modülü, uyarlanabilir bas doğrusallaştırma, alüminyum kabin ve sağlam döküm taban içerir.

132 cm boyunda ve sadece 10 cm çapında ince bir BeoLab 8000 sütunu hiçbir zaman mobilya düzenlemelerini dikte etmeyecektir.

 bang&olufsen-beolab-8000 (9).jpg

Teknik özellikleri

6806 KOR 220V Maksimum ses basıncı seviye (stereo, çift) 99 dB

Güç amplifikatörü modülleri: 2 ünite, AB Sınıfı

Modül başına uzun vadeli maksimum çıkış gücü: 143 watt

Etkin frekans aralığı: 52 - 20.000 Hz

Kabin prensibi: Bas Refleks

Manyetik korumalı: Evet

Woofer: 2 x 10 cm

Tweeter: 1,8 cm

Net hacim: 5,3 litre

Bas ekolayzır Uyarlanabilir (ABL)

Bağlantılar: Güç Bağlantısı 1

Fono: (hat) 1

Güç tüketimi: Tipik 12 W/bekleme < 2,5 W

Boyutlar: G x Y x D/Ağırlık: 17 x 132 x 17 cm/20 kg/Adet

beolab-8000-with-beolab-18-grill.jpg

Bir değerlendirme yazın

Bang & Olufsen BeoLab 8000

Bang & Olufsen BeoLab 8000