WhatsApp Destek Hattı
Quad ESL-2812 Genişlet
Quad ESL-2812
  • Quad ESL-2812
  • Quad ESL-2812
  • Quad ESL-2812
  • Quad ESL-2812
  • Quad ESL-2812
  • Quad ESL-2812
  • Quad ESL-2812
  • Quad ESL-2812
  • Quad ESL-2812

Quad ESL-2812

QuadQuad

CA4816

Yeni

  

Yakında..

Daha Fazla Detaylar

Quad ESL-2812

Büyük beğeni toplayan ESL serisinin en son sürümü olan ESL-2812 ve 2912, bir klasiğin kutlamasıdır. İmza niteliğindeki mylar diyaframı kullanırken tüm devreleri ve bileşenleri yeniden değerlendirirken sonuç, gerçek bir ESL deneyimidir; inanılmaz tam aralıkta doğruluk ve şaşırtıcı gerçekçilik sunar.

Orijinal, En İkonik Hoparlör

ESL, dünyanın ilk tam aralıklı, ultra düşük distorsiyonlu elektrostatik hoparlörüydü ve hoparlörlerde bugüne kadar eşi benzeri olmayan doğruluk ve aslına uygunluk standartlarını belirledi. Kurucusu Peter Walker'ın sevgi emeği olan ESL-57, daha sonra bilineceği üzere, dünyanın her yerindeki müzik tutkunları tarafından hala saygıyla anılmaktadır.

ESL, şirketimizin "Orijinal Sese En Yakın Yaklaşım" anlayışının tam bir vücut bulmuş halidir ve ESL serisi, bir çift hoparlör duymakla sanatçıların tam önünüzde olması arasında fark edilemeyecek bir ses üretir. Orijinal konsept üzerine geliştirilmiş verimlilikle geliştirilen en son modellerimiz olan ESL-2912 ve ESL-2812 ile aynı derecede gurur duyuyoruz.

Kaliteli Bir Ses İçin Kalite Kontrol

Resimde, mylar gerdirme ve kabin yapımından sonra 50'li yılların sonlarından elle tamamlanmış son montaj sürecinin bir görüntüsü yer almaktadır.

Günümüzde çok daha büyük ölçekte üretim yapılsa da aynı kalite anlayışı hiçbir zaman sarsılmamıştır. Devre kartı montajından piyanonun parlak son işlemlerine kadar pek çok süreçte, her adımda kalite kontrol prosedürleriyle birlikte elle işlenmiş teknikler kullanılır.

Uyumlu ahşap kaplamalı paneller artık hoparlörlerin üstünü ve sağlam tabanlarının yanlarını süslüyor; yüksek yoğunluklu kontrplaktan oluşturulmuş, daha nemli çerçeve rezonansları elde edilmiş ve piyano cilası katmanlarıyla kaplanmış. Tabandaki koruyucu kapak QUAD logosuyla kabartılmıştır ve tüm tipografi artık altın lake boyalıdır; altın kaplamalı kablo terminalleri, ilgili PCB'ler ve kablolar da geliştirildi.

Detaylara dikkat

Güç kaynağı bölümüne özellikle statorlara dikkat edilir. Her stator, ince, yalıtkan bir destek üzerinde, sese karşı şeffaf hale getirilmesi için bir dizi delik ile delinmiş bir bakır tabakasından oluşur. Bakır, QUAD ESL'nin nokta kaynağı özelliklerini yeniden oluşturmak için gerekli olan iletken bir desen sağlamak üzere kazınmıştır. Aşındırma işleminden sonra bakırın, kendisine yakın bir yerde bulunacak olan diyaframdan yalıtılması gerekir.

2812'de yalıtım, diyaframın statorla yakın temasa geçtiği yüksek dinamik koşullar altında EHT yükünün bozulmasını önlemek için mükemmelleştirilmiş özel bir püskürtme tekniği kullanılarak üçlü bir kaplama ile oluşturulur. QUAD ESL'nin bu en son sürümleri, önceki modellere göre daha yüksek sesle çalabilir ve daha fazla gücü yönetebilir.

Hassas mühendislik

QUAD mühendisleri EHT voltajı için güç kaynağını değerlendirdi. Bileşenler arasında PCB boyunca yük akışı olasılığı olan sızıntı, kontaklar arasında optimum yalıtım ve mesafe ve bileşenler için simetrik bir düzen sağlayan yeni bir PCB düzeniyle ortadan kaldırıldı. Bu yeni düzen aynı zamanda üstün kablo döşemesi için bir araç sağlar ve özellikle yüksek nemli ortamlarda sızıntının etkilerini azaltır. 

Vishay dirençleri ve Murata kapasitörleri gibi odyofil bileşenleri de dahil olmak üzere bileşen değişiklikleri de tanıtıldı. Bu bileşenler, sinyal yolunda olmasa da, EHT kaynağının tutarlılığı üzerinde doğrudan etkiye sahiptir ve sonuç olarak müziğin çoğaltılmasında sinyal saflığı yaratılır.

spike.jpg

Son dokunuşlar

Son olarak ESL elemanlarının gelişmiş dinamiklerine uyum sağlamak için hoparlörlerin mekanik özellikleri de geliştirildi. Üstün ses şeffaflığına olanak tanıyan ve hoparlörlerin görünümünü iyileştiren unsurları kaplamak için yeni bir ağ kumaşı seçildi. Alttaki ızgara desteği, rezonans olasılığını azaltmak ve ızgara kumaşının çatlaklar olmadan gerilim altında kalmasını sağlamak için revize edilmiş güçlendirme nervürlerine sahiptir.

2812'yi öncekilerden ayırmak için kozmetik değişiklikler de var. Bu değişiklikler, hoparlörlerin ev ortamındaki görünümünü iyileştirir. Yeni ızgara kumaşının yanı sıra, hoparlörlerin üst kısmında ve tabanın yanlarında, daha nemli çerçeve rezonansları sağlamak için yüksek yoğunluklu kontrplaktan oluşturulmuş uyumlu piyano lake kaplamalı paneller bulunmaktadır.

Tabandaki koruyucu kapak QUAD logosuyla kabartılmıştır ve tüm tipografi artık altın lake boyadır.

 

Teknik özellikler

Biçim : 3 derece sabit eğimli, dikili dipol

Tip : Çoklu Elektrostatik Tahrik Membranları

Zaman gecikmesi : Aşamalı Eşmerkezli Halkalar

Şasi Yapısı : Ağır Hizmet Kompozit Alüminyum / Çelik

Panel Elemanları : 4

Maksimum Çıkış : Eksen Üzerinde 2m'de 2 N/m_

Duyarlılık : 1 m'ye göre Volt başına 1,5 mbar (86 dB/2,83 V RMS Eşdeğeri)

İç direnç:  8 Ohm Nominal

Empedans Değişimi : 4-15 Ohm

Maksimum Giriş : Sürekli Giriş Gerilimi (RMS): 10V

Bozulmamış Çıkış için Program Zirvesi: 40V

İzin Verilen Tepe Girişi: 55V

Frekans tepkisi : 37Hz - 21kHz (-6dB) 33Hz - 23kHz (kullanılabilir)

Bozulma (1m'de 100dB) :

1000Hz'in üstünde %0,15

100Hz'in üstünde %0,5

50Hz'in üstünde %1,0

AC Girişi : 220 - 240V, 110 - 120V, 100V

Güç Sigortası : 63mA aşırı gerilim önleyici, 200 - 240V 100mA aşırı gerilim önleyici, 100 - 120V

Güç Tüketimi : 6W

Boyutlar (Y x G x D) : 1070 x 690 x 380 (mm)

Net Ağırlık: 35kg

Bir değerlendirme yazın

Quad ESL-2812

Quad ESL-2812